حسین حاجیان فر

کارشناس ارشد تغذیه


کتاب

کتاب

کتاب جدید

اطلاعیه

ترکیبات گردو

گردو

گردو يکي از مغزهايي است که از ديرباز در الگوي غذايي ايراني به ويژه در صبحانه از جايگاه ويژهاي برخوردار بوده است. بر اساس جدول ترکيبات مواد غذايي دپارتمان کشاورزي امريکا، هر 100 گرم گردو حاوي 2/15 گرم پروتئين، 2/65 گرم چربي و 7/6 گرم فيبر ميباشد. با آن که اغلب مغزها غني از اسيدهاي چرب MUFAهستند، گردو عمدتاً حاوي PUFAبه خصوص آلفا لينولنيک اسيد(g 1/9؛3n-18:3) و اسيد لينولئيک (g 1/38؛6n-18:2) ميباشد[9]. برخي مطالعات نشان دادهاند با جايگزيني گردو به جاي بخشي از اسيدهاي چرب اشباع و يا افزودن آن به رژيم غذايي موجب کاهش عوامل خطر بيماريهاي قلبي عروقي ميشود.در تنها مطالعهاي که بر روي ترکيبات گردوهاي ايراني انجام گرفته، ميانگين غلظت اسيد لينولئيک، اسيد اولئيک، اسيد لينولئيک، اسيد پالميتيک و اسيد استئاريک بر حسب درصد به ترتيب 8/49، 038/29، 04/11، 971/6 و 042/3 به دست آمده است. در جدول زير ساير ترکيبات موجود در گردو آورده شده است:

آلفا-توکوفرول(g100/mg)

0/1 ±8/1

گاما توکوفرول(g100/mg)

2/7 ±9/17

فيتواسترول کل(g100/mg)

2 ±92

بتا سيتواسترول(%)

1 ±88

دلتا 5- آوناسترول(%)

9/0 ±7/5

کمپسترول(%)

0/0 ±4/5

پلي فنولها(g100/mg)

4/0 ±3/1

فولات(g100/mg)

98

کلسيم(g100/mg)

98

منيزيم(g100/mg)

158

سديم(g100/mg)

2

پتاسيم(g100/mg)

441

وجود هر دو نوع اسيد چرب امگا-3 و امگا-6 در گردو که جايگزيني چربي اشباع در رژيم غذايي با MUFAيا PUFAاثر مطلوبي بر چربيهاي خون دارد

اختلال در عملکرد اندوتليال که از علائم اوليه بيماريهاي عروقي محسوب ميشود با آترواسکلروز و عوامل خطر مربوط به آن مانند هايپرکلسترولمي در ارتباط ميباشد. مطالعات نشان دادهاند مصرف اسيدهاي چرب امگا-3، ال-آرژينين و ويتامينهاي آنتي اکسيدان در بهبود عملکرد اندوتليال نقش دارند. گردو تمام مواد مغذي فوق را دارا است.

گردو منبع خوبي از اسيدهاي چرب امگا-3 و امگا-6، ويتامين E، فيبر، پتاسيم، منيزيم و آرژينين ميباشد که هر کدام به تنهايي در کاهش خطر بيماري قلبي نقش مؤثري ايفا ميکنند. همچنین گردو تنها مغزی است که معمولاً بدون نمک استعمال میشود و در مبتلایان به فشار خون مشکلی ایجاد نمیکند.


آدرس مطب : خیابان طیب مجتمع مهتاب 8 طبقه 3
تلفن : 32236110 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
ISI مقالاتصفحه اصلیپیامهای کاربرانسوالات پزشکیمطالب و مقالاتلیست جایگزینمروری کوتاه در تاريخ بارکنترل و نظارت بر مواد غذا