حسین حاجیان فر

کارشناس ارشد تغذیه


کتاب

کتاب

کتاب جدید

اطلاعیه

ویتامین ب 6

این ویتامین در بسیاری از واکنش های متابولیسمی بدن از جمله متابولیسم پروتئین ها ،سنتز هموگلوبین ، آنتی بادی ها و هورمون ها نقش دارد. این ویتامین در محیط اسیدی به گرما مقاوم بوده ولی در محیط قلیایی به گرما حساس می باشد.

در حالت محلول در آب در PH قلیایی به نور حساس است و به فریز کردن نیز حساس بوده و 20% آن از بین می رود.جذب آن در ابتدای روده کوچک به صورت انتشار ساده انجام می گردد. دسته ای از کم خونی ها نتیجه کمبود این ویتامین گزارش شده ، همچنین گاهی در کودکان به صورت عقب ماندگی ذهنی و تشنج غیر قابل کنترل بروز می کند .علائم کمبود آن به صورت التهاب زبان و دهان ، درماتیت، التهاب پوستی ، کاهش قدرت دفاعی بدن و تحریک پذیری افراد می باشد.

کارایی های این ویتامین عبارتند از:
برداشتن و منتقل کردن گروه آمین
در واکنشهای دکربوکسیلاسیون
در ساختن هم
ساخت گلوکز از دیگر مواد
ساخت نیاسین
تبدیل لینولئیک اسید به آراشیدونیک اسید
تنظیم هورمونهای استروئیدی

منابع غذایی دارای این ویتامین عبارتند از :
مخمر،جوانه گندم،جگر،گوشت، دانه های کامل غلات، حبوبات،سیب زمینی ،موز و آرد جو،تخم مرغ. شیرو سبزیجات از منابع فقیر آن می باشند .


آدرس مطب : خیابان طیب مجتمع مهتاب 8 طبقه 3
تلفن : 32236110 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
ISI مقالاتصفحه اصلیپیامهای کاربرانسوالات پزشکیمطالب و مقالاتلیست جایگزینمروری کوتاه در تاريخ بارکنترل و نظارت بر مواد غذا