حسین حاجیان فر

کارشناس ارشد تغذیه


کتاب

کتاب

کتاب جدید

اطلاعیه

ید

در سال 1859 در تیروئید ردیابی شده است . ید تقریبا" در کل بدن جذب می گردد و وارد غده تیروئید می شود. غده تیروئید که در جلوی گردن واقع شده یکی از مهمترین غدد مترشحه داخلی است.این ترکیب در تنظیم نسبت تبادلات مربوط به انرژی در بدن ، رشد و تکامل و متابولیسم بسیاری از عوامل مغذی وظایف مهمی را بعهده دارد.

ید اضافی از طریق ادرار دفع شده بنابراین به طور روزانه به مقدار مورد نیاز بدن به آن نیاز داریم . بعضی از موادغذایی مثل خانواده کلم دارای موادی هستند که به آن گواتروژن می گویند و با جذب ید تداخل دارند. ید در موادغذایی تابعی از ید خاک است و در ایران برای جبران کمبود دریافت آن ید را به نمک اضافه می کنند که برای از بین نرفتن آن باید نمک در پایان مراحل پخت به غذا اضافه گردد.

علائم کمبود آن شامل بزرگ شدن غده تیروئید می باشد که به آن گواتر می گویند که بواسطه کمبود مواد غذایی ید و بیشتر به علت کمبود یا فقدان ید در آب یا اراضی است که با استفاده از آنها انواع غذاهای گیاهی و حیوانی تهیه می شود. در نوزادان باعث عقب افتادگی ذهنی و فلج می شود که به آن کرتینیسم می گویند .

کرتینیسم نیز گواتر اندمیک در کودکان است که با کوتولگی و کوتاهی جثه ،ناشنوایی ، عقب افتادگی و زبان بزرگ همراه است . بیشتر در بین شیرخواران که مادرانشان در دوران نوجوانی و حاملگی ید کمی مصرف کرده اند مشاهده می شود .
غذاهای دریایی و نمک هایی که به آنها ید یا ترکیبات آن اضافه شده باشد از منابع سرشار آن بشمار می روند. مواد گواتر زا شامل کلم برگ ،شلغم ،مغزها،گل کلم ، کلم بروکلی و سویا می باشند که می توانند مسیر دریافت ید توسط سلولهای بدن را مسدود سازند که البته با پخته شدن ، این خاصیت خود را از دست می دهند .


آدرس مطب : خیابان طیب مجتمع مهتاب 8 طبقه 3
تلفن : 32236110 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
ISI مقالاتصفحه اصلیپیامهای کاربرانسوالات پزشکیمطالب و مقالاتلیست جایگزینمروری کوتاه در تاريخ بارکنترل و نظارت بر مواد غذا