حسین حاجیان فر

کارشناس ارشد تغذیه


کتاب

کتاب

کتاب جدید

اطلاعیه

روی

روی ( Zn ) :
این ماده تا سال 1955 بر روی انسان تحقیقی صورت نگرفته بود و در سال 1961 در ایران ، استان فارس کمبود آن مشاهده و توسط ......... صورت گرفت . روی یک عنصر 2 ظرفیتی است که درصد جذب آن 10-60% می باشد.

جذب از معده شروع شده و بیشتر در ژژنوم از طریق انتشار ساده و تسهیل شده انجام می پذیرد. عواملی مانند قندهای گلوکز ، گالاکتوز و لاکتوز و برخی از اسیدهای آمینه مثل هیستیدین و سیستئین جذب آنرا افزایش می دهند. فیتاتها در برخی از موادغذایی مانند غلات و حبوبات ، جلوی جذب آنرا می گیرد. روی از طریق آنزیم های پانکراس ، روده ، صفرا و کلیه ها دفع می گردد و محلی برای ذخیره آن در بدن وجود نداشته و بیشترین غلظت آن در چشم و پروستات می باشد.

روی در بیش از 200 نوع آنزیم شرکت دارد و کمبود آن باعث کاهش رشد ، به تأخیر افتادن بلوغ جنسی ، کچلی ، زخم گوشه لب و کل بدن ، ملتهب شدن زبان ، عدم رشد ناخن ، ضعف سیستم ایمنی ، عدم احساس مزه غذاها و کاهش اشتها می گردد.

منابع غذایی آن انواع گوشتها ( هرچه قرمزتر میزان روی آن بیشتر ) و غذاهای دریایی ، صدف ، گوشت قرمز ، مرغ،ماهی ، جگر، حبوبات ، بادام زمینی ، غلات سبوس دار ، سبزی های سبز تیره و زرد تیره ، شیر و فراورده های آن می باشد. در کل روی موجود در مواد غذایی حیوانی نسبت به روی مواد غذایی گیاهی بهتر جذب می شود.


آدرس مطب : خیابان طیب مجتمع مهتاب 8 طبقه 3
تلفن : 32236110 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
ISI مقالاتصفحه اصلیپیامهای کاربرانسوالات پزشکیمطالب و مقالاتلیست جایگزینمروری کوتاه در تاريخ بارکنترل و نظارت بر مواد غذا